Klimayı Kullanıcı Nasıl Temizlemeli

Kombi Servisi ve Daha Fazlası

Önemli Bilgi: Baymak klimanın sadece yüzeysel temizliÄŸini ve filtre temizliÄŸini kullanıcı yapmalıdır. Periyodik bakım ve genel kontrol için yılda iki kez uzman desteÄŸi alınmalıdır.

Baymak Klimayı Kullanıcı Nasıl Temizlemeli?

  1. Klimayı temizlemeye geçmeden önce klimayı kapatmalı ve enerji beslemesini kesmelisiniz. Bu güvenliÄŸiniz açısından önemlidir. Baymak klimayı kapatmadan kesinlikle temizleme iÅŸlemi yapılmamalıdır.
  2. Baymak klimayı ıslak bezle silmeyin. Islak bezle silindiÄŸi taktirde elektrik çarpma gibi tehlikeleri bulunmaktadır. Bu da sizlere saÄŸlık problemlerini yaÅŸattırır. Önerimiz kuru ve yumuÅŸak bir bez ile temizlenmesidir.
  3. Baymak klimayı temizlerken sıcak su kullanılmamalıdır. 40° üstündeki sıcaklıklar Baymak klimanın deforme olmasına ya da renginin solmasına neden olabilmektedir.
  4. Baymak klimayı temizlerken gaz, tiner, benzin ve parlatıcı gibi ürünler kullanılmamalıdır. Aksi durumda klima çizilebilir ve deforme olabilir.
  5. Hava filtresi 2 haftada bir kez mutlaka temizlenmelidir. Hava giriÅŸ ızgarasını açmak için ızgaranın iki tarafından hafifçe bastırmanız yeterlidir. Filtreyi çıkarmak için de hafifçe tutarak kendinize doÄŸru çekmelisiniz. Hava filtresi çok kirli olmadığı sürece normal su kullanın. Sıcak su kullanmayın. Fakat çok kirli ise ortalama 30° sıcaklık ile yıkayarak temizlemeli ve mutlaka kurulmalısınız. İyice kuruladığınızdan emin olmalısınız. Kurutma sırasında da kesinlikle kurutucu cihazları kullanmayın. KendiliÄŸinden kurumasını bekleyin ya da kuru ve yumuÅŸak bir bezle kurulamayı deneyin.
  6. Hava filtresinin temizlenmeyerek tıkanması durumu Baymak klimanın ısıtma soÄŸutma kapasitesi düÅŸer. İç ünite sesli çalışmaya baÅŸlar. Bu aynı zamanda daha fazla yakıt tüketimi demektir. Bu sebeple de filtre temizliÄŸini vakti geldiÄŸinde mutlaka kullanıcı olarak yapın, ihmal etmeyin.
  7. Hava filtresini takmadan cihazı çalıştırmayın. Aksi durumda iç ünite kirlenebilir ya da tozlanabilir. Bu da cihazın zarar görmesine neden olur.
  8. Ardından iç üniteyi temizlemeye geçin. Bunun için elektrik süpürgesi, kuru ve yumuÅŸak bir bez kullanın.
  9. Bu uygulamaları sıklıkla yapabilirsiniz.